+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Evropský den recyklace baterií

Evropský den recyklace baterií – 9. září

Každý rok 9. září si připomínáme Evropský den recyklace baterií, den, který je věnován zvyšování povědomí o důležitosti recyklace použitých baterií. Ať už se jedná o baterie z našich mobilních telefonů, dálkových ovladačů nebo automobilů, jejich recyklace hraje klíčovou roli v ochraně životního prostředí a snižování ekologické stopy.

Proč recyklovat baterie?

Baterie obsahují různé chemické látky, jako jsou těžké kovy, které mohou být nebezpečné pro životní prostředí i lidské zdraví. Pokud jsou baterie vyhozeny do běžného odpadu, mohou tyto látky unikat do půdy a vody, což vede k znečištění, které ohrožuje rostliny, živočichy i nás samotné.

Na druhou stranu, recyklací baterií můžeme tyto nebezpečné látky správně zpracovat a zároveň z nich získat cenné suroviny, jako je olovo, kobalt, nikl nebo lithium. Tyto materiály pak mohou být znovu použity při výrobě nových produktů, což snižuje potřebu těžby nových surovin a přispívá k udržitelnosti.

Jak recyklovat baterie?

Recyklace baterií je dnes jednodušší než kdy dříve. Většina měst a obcí má speciální sběrná místa, kde můžete své použité baterie odevzdat. Některé supermarkety a elektroobchody rovněž nabízejí možnosti vrácení použitých baterií. Je důležité baterie uchovávat odděleně od ostatního odpadu a nevystavovat je extrémním teplotám, které by mohly způsobit jejich poškození nebo únik nebezpečných látek.

Podíl firem na recyklaci

Recyklace není jen záležitostí jednotlivců, ale také firem. Jako odpovědná firma se i my aktivně podílíme na správném zacházení s elektroodpadem. Jsme zapojeni do systému zpětného odběru a recyklace, který nám umožňuje zajistit, aby naše produkty byly po skončení své životnosti správně recyklovány. Tento krok je pro nás nejen zákonnou povinností, ale také výrazem našeho závazku k udržitelnosti a ochraně životního prostředí.

Zapojte se i vy!

Evropský den recyklace baterií je skvělou příležitostí začít s recyklací, pokud jste to dosud nedělali, nebo se zamyslet nad tím, jak můžete svůj přístup ještě zlepšit. Každý malý krok se počítá – ať už jde o vrácení jedné baterie nebo větší iniciativy, které můžete podniknout ve své komunitě.

Pomozte nám šířit povědomí o důležitosti recyklace baterií a společně přispějme k ochraně našeho krásného světa pro budoucí generace.

recyklace baterií